Демократът Ерик Адамс печели кметската надпревара в Ню Йорк с обещанието да

...
Демократът Ерик Адамс печели кметската надпревара в Ню Йорк с обещанието да
Коментари Харесай

Черен полицай стана кмет на Ню Йорк

Демократът Ерик Адамс печели кметската конкуренция в Ню Йорк с обещанието да усъвършенства публичната сигурност и да даде глас на жителите на мегаполиса от работническата класа, изхождайки от опита си като капитан в полицията и като негър мъж, който е изпитал на личния си тил полицейска грубост в младежките си години.

Адамс, който е ръководител на окръг Бруклин от 2014 година, побеждава републиканеца Къртис Слива, създател на доброволчески патрулен отряд, борещ се с престъпността.

Има няколко любопитни случки около гласуването на претендента на републиканците Къртис Слива. Той дошъл в изборната секция в Манхатън с една от над дузината спасени котки, с които живее.

На претендента за кмет обаче не му било разрешено да влезе да гласоподава с домашния любим. Къртис Слива също по този начин влезнал в спор със чиновниците в секцията, които поискали от него да съблече алено яке с неговото име заради опасения, че дрехата може да съставлява нарушаване на разпоредбите за предизборна агитация.

След това бюлетината на кандидат-кмета се заклещила в машината за гласоподаване, само че в последна сметка казусът бил решен и вотът му бил преброен. 

А другояче победителят 61-годишният Адамс ще поеме поста кмет на Ню Йорк през януари от демократа Бил де Блазио. Досегашният кмет на Ню Йорк нямаше право на нов мандат, откакто изпълняваше тази длъжност в продължение на осем години.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР